Şu ana kadar, Fibonacci ile ilgili teknik analizde Hedef ve Düzeltme Seviyelerini inceledik. Acaba, Hedef ve Düzeltme seviyelerini, birbirlerini destekler ve vereceğimiz kararlarda bizim lehimize olasılıkları artırmak amacıyla bir arada kullanmak mümkün müdür ?
Bunu aşağıdaki Xu030 Endeks, Günlük grafiğindeki örnek üstünden açıklamaya çalışalım. Endeks A noktasından yükselişe başlamış ve B noktasına kadar yükselmiş, sonrasında bir düzeltme hareketine girmiştir. Düzeltmenin , muhtemelen , nerede sonlanacağını bulmak istemekteyiz. Bunun için elimizdeki şu ana kadar öğrendiğimiz araç Fibonacci Düzeltme Seviyeleridir. A-B yükselişinin, Düzeltme Seviyelerinde ikisi yatay kırmızı çizgiler olarak grafikte gösterilmektedir. Her birinin üstünde Ds %38.2 - %50 olarak hangi oranlar olduğu gösterilmektedir.
Fiyat B tepesinden (yada a ile gösterilen), önce b düşüşünü yapıp, c yükselişini yaptıktan sonra düşmeye başladığında artık a-b-c noktaları için Fibonacci Hedef Seviyesi hesaplaması mümkün hale gelmiştir. Fibonacci Hedef Seviyeleri grafikte, yatay yeşil çizgiler olarak gösterilmektedir. Altlarında Hs % ile başlayan yazılan ise, hangi hedef seviyeleri olduğudur.
Dikkat edilirse, %38.2 Düzeltme Seviyesi ve %61.8 Hedef seviyesi neredeyse çakışmaktadır. Bu da bizlere bu noktanın güçlü bir destek oldugunu (muhtemel bir yukarı hareket gelecekse) gösterir.
Bu şekilde iki farklı Fibonacci yöntemi ile elde edilen hedefler çakışıyorsa buna Kümeleşme (Confluance) denir.
İkinci örnek olarak, aşağıdaki, son haftalardaki Xu030 Endeks grafiğine bakınız. Fibonacci Hedef Seviyesinin , bir önceki grafikteki gibi, hemen B noktası bitiminden itibaren çizilmediği dikkatinizi çekmiş olmalı. Bu şekilde kümelenme de son derece geçerlidir. (Grafiğin Fibonacci Düzeltme seviyelerinde anlatımda kullanılan grafik olduğu da sanırım dikkatinizi çekmiştir.) %50 Düzeltme seviyesinde, %61.8 Hedef seviyesinin kümeleşmesi, extra konfirmasyon sağlar.